news-details
Društvo

Čelnici Herceg Novog uputili zajedničku čestitku povodom Ramazanskog Bajrama

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić  i predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi Nikola Samardžić uputili su danas zajedničku čestitku povodom Ramazanskog Bajrama svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore i glavnom imamu za Boku Kotorsku i Budvu, efendiji Mehu Martinoviću.

-Provedite ovaj veliki islamski praznik u miru, ljubavi, zdravlju i slozi, dijeleći radost sa svojim prijateljima i porodicom. Neka ovi dani budu povod da se svi zajedno okrenemo dobrim mislima i djelima, milosrđu i čovjekoljublju, radi napretka i svijetle budućnosti.

Zajedništvo, sloga i razumijevanje temeljne su vrijednosti društva koje svi zajedno gradimo. Poštujući i uvažavajući svakog pojedinca i zajednicu, pokazujemo da smo dostojni naših predaka, čiji je san bilo multietničko i multikonfesionalno društvo.  Herceg Novi je vijekovima bio i ostaće grad međusobnog poštovanja i međuvjerskog sklada, koji poštuje i slavi humanost, solidarnost i toleraciju. U svoje lično i ime Opštine Herceg Novi  želimo vam srećan praznik-navodi se u čestitci Katića i Samardžića.