news-details
Društvo

Do kada će se CEDIS „igrati “ sa Mrkojevićima

Izvor: Glas Mrkojevića

Autor:  Sabrija. Vulić

„Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom će ostati   od  07:30 do 17:00 :  Krute Duraku,  Kamenički most,  Leskovac,  Dabezići, Mrkovsko polje,  Mali Kaliman, Međureč“.

Ovo je informacija skinuta sa zvaničnog sajta CEDIS-a o isključenjima napajanja električne energije u dijelu Mrkojevića , i što je najtužnije, ponavlja se već danima posljednjih mjeseci.

Očigledno da kadrovi koji se bave planiranjem radova u CEDIS-u ne haju mnogo za djecu u Mrkojevićima koja na ovaj način ne mogu pratiti nastavu putem malih ekrana , jer su iz CEDIS-a pokrili i jutarnje i reprizne termine.

Ne vode iz CEDIS-a ni računa o tome da desetosatna isključenja struje prave i u vrijeme ramazanskog posta,  pa ljudima ostave svega dva sata da spreme iftar večeru.

I na kraju, kao „ začin “ padaju i pojedinačna isključenja predveče i tokom noći. Tako je na primjer u noći od petka na subotu isti ovaj rejon ostao punih 12 sati bez struje , od 21 sat uveče do 9 sati ujutro.

Ovakvo ponašanje CEDIS-a, poštujući u svakom slučaju plemenitu ideju da Mrkojevići na početku 21. vijeka konačno dobiju redovno snabdijevanje električnom energijom, u najmanju ruku je za osudu , ali i za pitanje da li će konačno prilagoditi broj izvršilaca na terenu ili pomjeriti satnice kako bi mještani dijela Mrkojevića barem iole imali pristojan život.

Ako i to ne mogu da nas barem obavjeste o kakvim radovima se radi i do kada će trajati.