news-details
Društvo

Predsjednik SO Bar čestitao građanima Dan nezavisnosti

Povodom državnog praznika 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore, predsjednik Skupštine Opštine Bar Mićo Orlandić uputio je čestitku građanima Bara i Crne Gore.

-U ime Skupštine opštine Bar i u svoje lično ime, građanima Bara i građanima Crne Gore, čestitam 21. maj - Dan nezavisnosti, sa željom da ga slavite u dobrom zdravlju, ličnoj, porodičnoj sreći i zadovoljstvu.

21. maja 2006. godine ostvarili smo vjekovni san da na miran i demokratski način, glasačkim listićima, obnovimo svoju državu. Obnova nezavisnosti nam je omogućila da postanemo subjekat međunarodnog prava, međunarodno priznata država, članica Ujedinjenih nacija, članica NATO, a uskoro i članica Evropske unije.

Čestitajući vam još jednom Dan nezavisnosti, očekujem da će generacije koje dolaze i koje se rađaju u nezavisnoj Crnoj Gori umijeti da cijene, poštuju i slave obnovu crnogorske nezavisnosti i znati da čuvaju svoju državu, građanske i nacionalne interese, svoju multikulturu i zajedništvo, kao istorijsko-civilizacijske vrijednosti države Crne Gore-zaključuje se u Orlandićevoj čestitci.