news-details
Društvo

DF i SNP bojkotuju sjednicu Skupštine Opštine Bar

U ponedjeljak 18.maja odbornici Dejan Đurović (DF) i Vasilije Lalošević (SNP) neće učestvovati u radu sjednice SO Bar u znak protesta zbog hapsenja vladike Budimljansko-nikšićkog Joanikija,i grupe nikšićkih sveštenika, te zbog  “prekomjerne policijske sile ,i upotrebe hemijskih sredstava protiv golorukog vjerujućeg naroda, među kojem je bilo i male djece”.

-U trenucima dok se proganjaju naiveći crkveni velikodostojnici i ukida pravo desetinama hiljada crnogorskih građana na slobodu vjeroispovjesti, najmanje što možemo da uradimo je da još jednom skrenemo pažnju našim sugrađanima , ali i široj javnosti, da ovaj režim klizi u otvorenu diktaturu. Primjenjuju se sankcije i trenira strogoća protiv naroda koji u ogromnom broju protestuje zbog hapšenja sveštenstva, ali i protiv tzv.Zakona o vjerskim slobodama-objavili su danas Đurović i Lalošević.

Oni su istakli da i ovom prilikom “režimu jasno poručujemo da smo odlučni u namjeri da odbranimo našu crkvu i svetinje”.

-Protivustavni i nakaradni zakon, ispostavilo se, bio je jasan znak da režim hoće da dijeli i zavađa narod, po cijenu sukobljavanja i neprestanog držanja tenzija. Najnovija zbivanja pokazuju da su otišli i korak dalje , i da su spremni radi očuvanja fotelja da atakuje na goloruki narod. Dok je Vladika sa sveštenicima u pritvoru, nećemo učestvovati u radu lokalnog parlamenta-zaključili su Đurović i Lalošević.