news-details
Društvo

Predsjednik Opštine Ulcinj obišao kancelarije i objavio imena onih koji nisu na poslu

Izvor: Vijesti

Autor: Samir Adrović

 Predsjednik SO Ulcinj dr Ilir Čapuni ocijenio je da je nedavno obavještenje o provjeri prisustva na poslu, koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Opštine Ulcinj, neetičko i da ne predstavlja zakonom određenu mjeru.

Predsjednik Opštine Ljoro Nrekić sa potpredsjednicima Hatidžom Đoni i Astritom Hodžom i saradnikom Artanom Osmanovićem, u ponedjeljak 4. maja u 09:30 obišao je opštinske sekretarijate i službe radi evidentiranja službenika koji u to vrijeme nijesu bili na radnom mjestu. Obavještenje o tome, sa imenima i prezimenima zaposlenih koji u vrijeme kontrole nijesu zatečeni na radnom mjestu, sa potpisom Nrekića, potom je objavljeno na zvaničnom sajtu Opštine.

U reagovanju, naslovljenom na kabinet predsjednika Opštine, Čapuni tvrdi da je Nrekić sa saradnicima, mimo zakonskih ovlašćenja kontrolisao i službu Skupštine.

-Služba Skupštine nije obuhvaćena odlukom o organizaciji i načinu rada organa lokalne uprave jer je služba zasnovana na osnovu zakona, a ne opredjeljenja predsjednika Opštine. Stoga, službenici službe Skupštine, za svoj rad odgovaraju sekretaru Skupštine a sekretar predsjedniku Skupštine i Skupštini-naveo je Čapuni u reagovanju.

Ocijenio je da je na neetički način objavljeno i ime službenika službe, koji nije zatečen na radnom mjestu, „znajući da prisustvo na poslu i radne zadatke evidentira i daje samo sekretar Skupštine“.

-I kao da to nije dovoljno, obavještenje dolazi za vrijeme pandemije, kada Vlada i NKT predlažu da se što više radi iz kuće-naglasio je Čapuni.

Na kraju, on je ocijenio da samo obavještenje, plasirano kao informacija za javnost, narušava ugled Opštine, integritet službenika i namještenika i smanjuje povjerenje građana kao redovnih poreskih obveznika.