news-details
Društvo

Procvjetala Stara maslina, živi amblem grada Bara

Predstavnici Društva maslinara Bara obišli su danas Staru maslinu na Mirovici, u skladu sa ugovorom koji su o održavanju Stare masline sklopili sa JP Kulturni centar Bar, i nakon obilaska iskazali “izuzetno zadovoljstvo” zatečenim stanjem,  

-Zatečeno stanje raduje rukovodstvo Društva, a sigurno i sve dobronamjerne Barane. Stara maslina je obilno procvjetala i mnoštvo zdravih cvjetova nagovještava njen odličan rod. Kako je i očekivano, maslina odbacuje „paunovim okom“ zaražene listove, a novi zdravi listovi izbijaju i upotpunjuju krošnju. Stalnom brigom o njoj, nastavkom redovne zaštite i prihrane preko lista, te prihrane preko zemlje, može se očekivati njen oporavak i dobar rod-kazao je Ćazim Alković, predsjednik Društva maslinara Bara.

Prema njegovim riječima, Društvo maslinara Bar  sa zadovoljstvom konstatuje ozbiljnu posvećenost i želju JP Kulturni centar Bar da se Staroj maslini vrati stari sjaj “i uradiće sve da se ona sačuva i da na jesen obilno rodi”.

-Mjere zaštite i prihrane su već dale rezultate i uloženi trud se isplatio. Briga o Staroj maslini će se nastaviti i sve agrotehničke mjere ća se sprovoditi pravovremeno i sa posebnom pažnjom-zaključio je Alković.