news-details
Društvo

Humani barski srednjoškolci

Shodno dugogodišnjoj tradiciji u ovoj obrazovnoj ustanovi, maturanti Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole (EUŠ) Bar danas su u Službi transfuzije Opšte bolnice Bar dobrovoljno dali krv.  Svoje rukave prvi put su zavrnuli Anđela Macavara, Bojan Nedović, Blažo Drašković, Bojan Jovanović, Đorđe Martinić i Damir Kuruglija i sa njima profesori Miodrag MarkočNeđeljko Đurović.

-Bez obzira na koronavirus, shvatajući neophodnost jednog ovakvog čina, naši maturanti nisu željeli da prekinu humanitarnu tradiciju u kojoj su prije njih učestvovale generacije barskih maturanata. Akciju su podržali i neki od roditelja, a inicijativu maturanata i želju da polože svoj najvažniji životni i prvi ispit – ispit humanosti, podržalo je, kao i uvijek Društvo doborovoljnih davalaca krvi Luke Bar čiji je predsjednik Božidar Joličić koordinisao akciju-izjavio je za Feral.bar prof. Neđeljko Đurović, predavač u EUŠ.

Prema njegovim riječima, učesnici ove akcije poručuju svojim vršnjacima i građanima da se ovih dana u što većem broju odazovu pozivu Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore i tako pomognu našem javnom zdrastvenom sistemu da adekvatno odgovori na “veoma brojne i zbog pandemije odlagane medicinske intervencije”.