news-details
Društvo

Radović ponudio Careviću: Ostavkama riješiti političku krizu u Budvi

Izvor: Vijesti

Autor: Vuk Lajović

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović ponudio je gradonačelniku Marku Batu Careviću da obojica podnesu ostavke i time spriječe namjeru DPS da realizuje scenario i preuzme vlast.

Radović je kazao da će, ukoliko je on problem Crnogorskoj, podnijeti ostavku, te to isto poručio Careviću kako bi aktuelna vladajuća koalicija nastavila do izbora, narednih četiri mjeseca. Radović očekuje da Carević prihvati ponudu, jer je u više navrata isticao da mu fotelja nije prioritet.

-Iz obrazloženja podnesenih inicijativa, kao i na osnovu javnih nastupa aktera ove političke krize, objektivni posmatrač prilike bi rekao da smo gospodin Carević i ja glavni razlozi nefunkcionisanja koalicije. Ukoliko su razlozi lične prirode, ja smatram da nijedna funkcija nije vrijedna predaje vlasti u ruke OKG DPS. Drugim riječima, ukoliko je to jedini problem onda tog problema u odnosu na mene naši koalicioni partneri nemaju, jer sam kao odgovoran čovjek spreman odmah da podnesem ostavku na funkciju. Ali, takođe javno nudim i predlažem gospodinu Careviću da i on uradi isto, jer smatram da se sa ličnim trvenjima i napadima mora odmah prestati, jer se u ovim momentima moramo okrenuti građanima i tražiti načine da im pomognemo u ovoj teškoj i neizvjesnoj ekonomskoj situaciji-kazao je Radović.

Dodao je da, ukoliko su njih dvojica problem, “smatram da ćemo ga gospodin Carević i ja vrlo brzo i lako rješiti podnošenjem ostavki na funkcije, kao i predlaganjem novih kandidata na ove funkcije, koje Demokrate i DF apsolutno imaju”.

-Ostalo nam je nekih četiri mjesaca mandata i moramo ih okončati uspješno, kao što smo ga i do sada ispunili, a imperativ je po sve nas da ne dozvolimo DPS-u da se više ikada primakne kasi i novcu građana Budve. Dakle, očekujem od gospodina Carevića da prihvati ovu otvorenu i iskrenu ponudu i da tako pokušamo očuvati vlast-naglasio je Radović.

Crnogorska je podnijela inicijativu za smjenu Carevića, koju je podržalo 16 odbornika - tri iz Crnogorske, jedan Socijaldemokrata, nezavisni odbornik Stevan Džaković i 11 od ukupno 12 odbornika DPS.

Odbornik Gojko Ljubanović čiji je glas presudan za smjenu Carevića, nije stavio potpis. Medjutim, Ljubanović je potpisao inicijativu DPS za smjenu Radovića koja broji sa njim 17 odbornika.