news-details
Društvo

Udruženje privrednika grada Bara doniralo 1.700 paketa pomoći barskom Crvenom krstu

Udruženje privrednika grada Bara uručilo je danas Crvenm krstu 1.700 paketa pomoći za sve socijalno ugrožene stanovnike ove opštine. U narednim danima, volonteri Crvenog krsta podijeliće pakete u svih 12 barskih mjesnih zajednica.

-Na zahtjev predsjednika Opštine i Crvenog krsta, u Udruženju smo se nevjerovatno brzo odazvali,  i za 24 časa prikupili 35.000 eura z aovu donaciju. Hvala svim privrednicima bez izuzetka, ne samo za ovu akciju, znam da su svi i do sada učestvovali u brojnim drugom akcijama, i privatno,  iako su svi pogođeni ovom krizom, svi su dali doprinos socijalno ugroženom stanovništvu –kazao je prilikom predaje donacije Rade Vujačić, predsjednik Udruženja.

On je zahvalio Opštini Bar na odličnim mjerama preduzetim tokom pandemije, a posebnu zahvalnost iskazao je volonterima Crvenog krsta „ koji su dali sebe 150 posto da u ovim danima pomoć stigne do svakoga  kome je potrebna“. 

Sekretar Opštinske orgnizaije Crvenog krsta Bar Zorica Crnčević, izrazila je veliku zahvalnost privrednicima za donaciju , Opštini Bar za ovu inicijativu , medijima za korektno praćenje svih humanitarnih aktivnosti , te posebno volonterima Crvenog krsta.

- Ovaj dan je potvrda humanizma i solidarnosti i Opštine i Udruženja, pokazalo se nebrojeno puta koliko smo solidarni  onda kada je to najpotebnije. Ovo je velika donacija, a s obzirom na broj porodica koje su nam se obratile za pomoć, donacije su zaista potrebne, i to u dužem periodu pred nama za najugroženije porodice i pojedince. Veliki je broj porodica koje zahtijevaju kontinuiranu pomoć, a  kao rezultat novonastale situacije, povećaće se broj korisnika-ukazala je Crnčević.

Ističući da je ovo još jedan svijetli primjer tradicionalne barske solidarnosti, Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević kazao je da je ovo samo nastavak aktivnosti koje je lokalna uprava pokrenula od početka pandemije..

-Nakon 200 opštinskih paketa pomoći, privredni subjekti Bara su se odmah odazvali, i podijelili značajan broj  paketa pomoći. Naši iseljenici su takođe obezbijedili vrijednu donaciju u protivvrijednosti 500 paketa. Ovo danas je kruna naše dobre  saradnje sa Udruženjem privrednika, i to u nedjelji u kojoj slavimo Međunarodni dan Crvenog krsta, najvažnije svjetske humanitarne organizacije koja je u pandemiji koronavirusa pokozala svoj značaj i snagu, sa svojim volonterima-kazao je Raičević. 

On je dodao da j e „talas solidarnosti“ u Baru pokrenut još od prvih dana pandemije, kada su privrednici prvo pomogli Opštu bolnicu, a onda u kontinuitetu i Crveni krst.

-Hvala svim privrednicima koji su učestvovali, ovo nam nije ni prva ni posljednja akcija, hvala i direktoru bolnice dr Dragoslavu Tomanoviću na ideji, takođe i svim   volonterima. Kompanija „Voli“ je ovo organizovala i dala korektnu ponudu Udruženju-naveo je Janko Pešić iz kompanije „Gold Bar“.

Elvir Eki Kalamperović, direktor „Kalamper DOO“, rekao je da je Udruženje privrednika  na zahtjev predsjednika opštine vrlo  brzo reagovalo.

-Prepoznali smo potrebu da se pomogne našim građaima koji su socijalno ugroženi. Mi smo ranije več donirali i NKT-u, a učestvujemo u projektu za 300 zaposlenih koji su direktni učesnici borbe protiv COVID 19, omogućićemo vaučere da oni sa svojim porodicama odmore nakon ove  situacije. Drago mi je što Udruženje ovako dobro funkcioniše,  nastavićemo i ubuduće tako-kazao je Kalamperović.