news-details
Društvo

Iz Opšte bolnice Bar otpušteni svi pacijenti liječeni od COVID-19

 Iz Opšte bolnice „Blažo J. Orlandić“  Bar otpušteni su svi pacijenti liječeni od COVID-19.  Nakon dva uzastopna negativna testa na koronavirus, pacijenti liječeni na Infektivnom odjeljenju bolnice su u dobrom zdravstvenom stanju otpušteni  na dalji kućni oporavak.

-Medicinsko osoblje Opšte bolnice Bar uložilo je velike napore u tretman  pacijenata inficiranih koronavirusom, a činjenica da naši pacijenti sada odlaze svojim kućama oporavljeni od ove bolesti predstavlja veliku satisfakciju za sav uložen rad i trud, za sve naše zaposlene-kazao je direktor bolnice dr Dragoslav Tomanović.

Opšta bolnica Bar u posljednjih 15 dana nije zabilježila nove slučajeve infekcije koronavirusom. Iz ove zdravstvene ustanove  ukazuju da to potvrđuje visok nivo odnosa građana prema poštovanju propisanih mjera, „čime je sačuvano zdravlje građana, a kapaciteti bolnice ostali očuvani za naredne faze i izazove u pružanju usluga pacijentima“.

-Zahvaljujem na poštovanju mjera građanima i Bara i svih primorskih opština koje gravitiraju našoj bolnici-regionalnom centru za COVID pacijente na Crnogorskom primorju, jer su primjenom mjera prevencije pomogli očuvanju svog zdravlja, a takođe i nama u Opštoj bolnici jer smo zbog odgovornog odnosa građana prema javnozdravstvenom riziku imali ograničeno širenje infekcije i manji broj pacijenata-rekao je dr Tomanović.

-Sada, kada dijelimo zadovoljstvo zbog ozdravljenja pacijenata koje smo danas i prethodnih dana otpustili s bolničkog liječenja, želimo najskoriji oporavak svim našim pacijentima koji se bore s ovom bolešću u drugim medicinskim ustanovama. Za građane i sve nas u sistemu zdravstva ostaje neophodno da i dalje budemo na oprezu i da se pridržavamo mjera kako bi izbjegli eventualnu pojavu novih slučajeva i većeg širenja infekcije. U tom smislu, bolnica u Baru će i dalje biti spremna da odgovori potrebama za liječenjem pacijenata nesmanjenom brigom i posvećenošću-zaključio je dr Tomanović.