news-details
Društvo

Smjene u budvanskoj izvršnoj vlasti

Izvor: RTV Budva

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević razriješio je dužnosti potpredsjednika Opštine Vladimira Bulatovića, sekretarku Sekretarijata za društvene djelanosti Ljljanu Pjerotić, jer je za njega, kako je rekao, nedopustivo da javnu funkciju obavljaju oni koji žele da prekroje izbornu volju građana Budve. Dužnosti je razrješena i aktuelna predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović.

 Predstavnica Kancelarije za evropske integracije u Službi predsjednika Opštine, Anđela Ivanović, prema riječima Carevića, nije zadovoljila kriterijume za rad u kabinetu, a ovom prilikom kako je dodao, očekuje od ostalih funkcionera Crnogorske da sami podnesu ostavke ili da se distanciraju od politike prošlosti koja je građane Budve previše koštala.

-Kao što je poznato Demokratski front je pružio priliku ideološki različitoj političkoj strukturi kakva je Crnogorska da participira u vlasti i prepustio joj niz funkcija iz tog razloga-istakao je Carević na današnjoj konferenciji za novinare.

Time su, kako ističe, pokazali da Demokratskom frontu nisu bitne funkcije, već da žele da sačuvaju izbornu volju građana i vode grad u pravcu razvoja i prosperiteta.

-Kako je sada već očigledno postalo nakon smjene predsjednika u Crnogorskoj Vladimira Pavićevića, jer je podržao litije SPC u Crnoj Gori, i nakon napuštanja jednog broja funkcionera ove partije jasno je da je novo rukovodstvo počelo kolaboraciju sa DPS-om-kazao je Carević.

Pokretanjem inicijative Crnogorske zajedno sa DPS-om za njegovo razrješenje, pokušaj je, kako je istakao, da se u Budvi realozuje kotorski scenario i promijeni vlast bez izbora..

Stavljanjem potpisa odbornika Crnogorske sa odbornicima DPS-a ozvaničena je koalicija ova dva subjekta i njihovim razrješenjem, kako navodi,šalju jasnu poruku da se ne može biti zajedno sa DF-on i DPS-om, jer su kako kaže oni suštinski dvije različite političke grupacije.

-Građani Budve su 2016. godine jasno iskazali svoj stav i dok god obavljam funkciju predsjednika Opštine neću dozvoliti da se izborna volja mijenja. Sve ovoe pokiušaje prekrajanja izborne volje ocjenjujem kao neuspješne jer je sasvim izvjesno da će na sledećim izborima DF biti stožer nove vlasti u Budvi-poručio je Carević.