news-details
Društvo

Prve kritike novih saobraćajnih rješenja u Tivtu

Nove investicije u saobraćajnu infrastrukturu Tivta-kružni tok u centru grada-već su dobile prve kritike. Grupa birača „Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat” objavila je da upravo završeni kružni tok “sa preko dva mjeseca kašnjenja”, neće rasteretiti letnje saobraćajne gužve, a pri tome će još i otežati  uključenje vozila iz centra grada na magistralu.

Iz te grupe građana ukazuju da je kružni tok vrijedan 305.000 eura već sada promašena investicija, te da se radi  o “ saobraćajnom galimatijasu  koji sadrži niz potencijalno vrlo opasnih i potpuno nelogičnih saobraćajnih rješenja”.

-Kao očigledno problematično rješenje ističemo uključenje u kružni tok ulicom II Dalmatinske brigade, đe je neophodno preći preko dvije trake suprotnog smjera koje su izašle iz kružnog toka. Potpuno bespotrebnim pješačkim prelazima ka suvišnom usukanom trotoaru koji vodi  ni otkuda za niđe, samo će se dodatno usporiti magistralni saobraćaj i ugroziti bezbjednost –ocijenio je Goran Božović, nosilac liste.

Za ovu grupu građana, najavljena izgradnja bulevara kroz centar grada je  sada nemoguća “ jer zgrade uz magistralu niču non-stop”,  a nije ”ni isplativa”.

-Najbolje moguće rješenje rasterećivanja saobraćajne gužve u Tivtu je izgradnja zaobilaznice, na čemu treba raditi godinama, a početi odmah. Paralelno sa radom na zaobilaznici treba graditi alternativne puteve kroz naselja paralelno sa magistralom, sa gornje strane, što je vrlo realno, lakše i brže ostvarivo od izgradnje zaobilaznice-istakli su iz ove grupe građana.