news-details
Društvo

Biram Crnu Goru proslavlja drugu godinu od osnivanja

-Danas 27.maja  navršava se druga godina rada i zajedništva naše političke porodice “Biram Crnu Goru” (BCG). Nastali smo iz ideje i namjere grupe prijatelja da svoj grad učinimo ugodnijim i pravednijim za život. Prateći tu luču koja nam je obasjala put učestvovali smo na lokalnim izborima pod imenom “Biram Bar”. I ako su postojale sumnje u održivost dokazali smo upravo suprotno, čak 16 procenata naših sugrađana je prepoznalo potencijal koji se do današnjeg dana samo razvijao i osnaživao-saopšteno je danas iz ove političke partije, jedine u državi sa sjedištem u Baru.

Iz BCG ukazuju da osjećaju “neograničenu zahvalanost” prema svima koji su im ukazali povjerenje, ali i prema cjelokupnoj crnogorskoj javnosti “koja sa blagonaklonošću gleda na naš rad”.

-Vodili smo se idejom da moramo biti dio rješenja a ne problema, te smo u skladu sa tom premisom radili u intreresu građana Bara, a od skora i građana cijele Crne Gore. Participirajući u vlasti trudili smo se da nikada ne napravimo razlike između bilo čije: nacionalne, vjerske i političke orjentacije, problemima građana pristupamo samo sa pozicije onih koji mogu pomoći ne dijeleći ljude na “naše i njihove”-piše u saopštenju  Press službe BCG.

Prema istim navodima, “prepoznajući probleme koji prevazilaze okvire Bara”,u BCG su  odlučili da naprave novi iskorak i postanu politički pokret koji će “dijeliti sudbinu svog naroda na cijeloj teritoriji Crne Gore”.

-Uvjereni smo da možemo doprinijeti da sve oblasti našeg društva budu oslobođene tereta: siromaštva, neznanja, podjela i loših odluka. U tome tražimo savezništvo sa našim građanima i svakim danom je ono sve masovnije. S ponosom možemo reći da smo nakon dvije godine sačuvali sve one vrijednosti koje smo proklamovali prvog dana, te da nismo narušili zadobijeno povjerenje.  Dok drugi zagledani u prošlost ne opažaju sadašnje potrebe svojih građana, mi u sve većoj mjeri dijelimo zajednički interes sa njima, a to je bogatija i pravednija Crna Gora, pravljena po mjeri čovjeka-zaključuje se u saopštenju BCG.