news-details
Društvo

Zajednički projekat mještana i Opštine u Herceg Novom

-Naselja Podi i Zelenika konačno su spojena uređenim, kolskim putem između Gornjih i Donjih Sasovića. Trasa duga 610 metara betonirana je u rekordnom roku, zahvaljujući zalaganju brojnih mještana i podršci koji su dobili od Opštine i Mjesne zajednice (MZ) Podi-saopšteno je jutros iz Opštine Herceg Novi.

Prema istim navodima, ”u kvalitet izvedenih radova i zadovoljstvo građana” tokom obilaska terena uvjerili su se predsjednik Opštine Stevan Katić, predsjednik Skupštine opštine Nikola Samardžić i savjetnik predsjednika Jovan Subotić.

-Ovo je dobar primjer saradnje mještana sa MZ i sa Opštinom.  Izražavam  zadovoljstvo što sam ovdje i što sam vidio da je u rekordnom roku završena ova dionica puta,  zahvaljujem svima koji su uzeli učešće u ovoj priči. Posebno hvala mještanima koji su uložili velike napore i finansijska sredstva, uz podršku MZ i Opštine, kao i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj (MCP) koja je ustupila dio svoje zemlje za potrebe izgradnje puta-kazao je  Katić.

On je rekao da se radi o značajnom i dobrom poduhvatu za sve mještane Gornjih i Donjih Sasovića, ali i za stanovnike cijele opštine jer će ova dionica omogućiti bržu komunikaciju između dva dijela Herceg Novog i poslužiti kao alternativni put u slučaju potrebe.

Katić je ocijenio da su ovaj i slični projekti povezivanja mjesnih zajednica putnom infrastrukturom od velikog značaja za unaprijeđenje kvaliteta života mještana i dalji razvoj grada.

Predsjednik Mjesne zajednice Podi Jovica Misinezović izrazio je zadovoljstvo brzinom izvedenih radova i zahvalio se mještanima na slozi.

-Sve je urađeno kako smo i planirali, s tim da smo najavili da će biti za sedam, osam dana, a završili smo i prije. Ne mogu da vam opišem od kolikog je značaja povezivanje putem Gornjih i Donjih Sasovića-kazao je Misinezović.

On je dodao da su već počeli i pregovori sa kompanijom ”M-tel”  radi izgradnje javne rasvjete na ovom potezu.

Jedan od starijih mještana, Srđa Dabović poručio je da su stanovnici ovog kraja bili složni tokom izvođenja radova na izgradnji puta, te da se nada da će ovakav odnos njegovati i ubuduće, kako bi zajedno radili na drugim projektima za razvoj sela.